تولید قطعات الکترونیکی در سراسر دنیا به یک امر مهم تبدیل شده. چرا که همین قطعات هستند که باعث میشوند تا تمام امور روزمره ما مثل انجام امور اداری، آشپزی، تماشای تلوزیون، سفر و … به راحتی انجام گیرد. پیشرفت صعودی تکنولوژی باعث شده تا تولید قطعات الکترونیکی در شاخههای مختلفی صورت پذیرد.
پس جای تعجب نیست که هر کارخانه یا فروشگاه به صورت تخصصی اقدام به خرید و فروش تجهیزات الکترونیکی نماید. دانستن این موضوع که کدام تولید کننده قطعه و لوازم الکتریکی بهترین خدمات را ارایه میدهد، میتواند موضوع چالش برانگیزی باشد. چون همانند اقلام دیگر، مشابه این قطعات که از کیفیت بسیار پایین برخوردار هستند در سراسر دنیا زیاد است.
با توجه به تحریمهای چند سال اخیر بسیاری از تجهیزات و لوازم الکترونیکی دیگر امکان ورود به کشور را ندارند یا به سختی وارد میشوند و برخی از تولید کنندگان با مشکل تامین قطعات الکترونیکی مواجه هستند.
راهنمای خرید قطعات الکترونیکی
همه افرادی که در زمینه تامین و فروش قطعات الکترونیکی فعالیت میکنند بعنوان تولید کننده یا تامین کننده اصلی نیستند. برخی افراد به صورت واسطه از شرکتهای دیگر یا از بازارهای محلی کشورهایی همچون چین خرید میکنند و با قیمت پایینتر محصولات خود را به فروش میرسانند.
خرید از اینگونه افراد شاید در وحله اول مقرون به صرفه و اقتصادی باشد. اما ممکن است آسیب و خسارات جبران ناپذیری را به دستگاههای خط تولید و نام برند شما وارد کنند. پس هنگام خرید حتما از شرکتهایی ثبت سفارش نمایید که وجود حقیقی و حقوقی داشته باشند. تا هم در ابتدا شما راهنمایی و مشاوره دریافت کنید، و هم تضمینی وجود داشته باشد برای گارانتی قطعات خریداری شده.
مزیت دیگر خرید از شرکتهای معتبر این است که اغلب خدمات تعمیر در محل دارند. بعنوان مثال فرض کنید شما قصد خرید برد مدار چاپی به تعداد زیاد برای محصولاتی را که خود تولید میکنید داشته باشید. اگر سفارش خرید خود را از طریق شرکت یا فروشگاه معتبر انجام دهید میتوانید از خدماتی که به صورت حضوری در محل انجام میدهند بهرهمند شوید. همین امر باعث صرفهجویی در هزینه و زمان شما میگردد.
روش سومی که بعنوان راهنمای خرید قطعات الکترونیکی به شما پیشنهاد میکنیم مطالعه به روزترین اخبار و مقالههایی است که در این زمینه منتشر میشوند. چرا که از این طریق میتوانید از آخرین نوع پیشرفت تکنولوژی و به روز رسانیهایی که در دیتاشیت قطعات درج میگردد با خبر شوید.
تاریخچه ساخت قطعات الکترونیکی
اگر بخواهیم به صورت خیلی کوتاه تاریخچهایی از ساخت قطعات الکترونیکی بیان کنیم، میتوانیم آن را در سه بازه زمانی مطرح کنیم:
اولین عصر طلایی
دهه 1950 اولین عصر تولید قطعات الکترونیکی بود. بسیاری از دولتها مبلغ قابل توجهی را بعنوان بودجه جهت این کار اختصاص میدادند. اما به مرور در آن زمان تولیدات قطعات الکتریکی به سمت فناورهای نظامی سوق پیدا کرد. بعد از آن در دهه 1960 محصولات و خدمات جدیدی وارد بازار شدند بعنوان مثال توسعه سیستمهای کامپیوتری و لوازم جانبی آن یکی از دستاوردهای آن دوره بود.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با انواع کانکتورهای نظامی
دوران طلایی دوم
ظهور تولید قطعات الکترونیکی در بازه زمانی بین سالهای 1980 تا 1990 بیشتر شد. این رشد به گونهایی بود که برخی این دوره را پایان جنگهای سرد میدانستند. همین امر باعث رشد هزینههای نظامی شد و بسیاری از تولیدکنندگان برای ارایه کالاهای خود، خدمات گوناگونی را انجام میدادند. لازم بذکر است که این دوره به مرور زمان پایان یافت و جهان را وارد عرصه سوم کرد.
دوران طلایی سوم
عصر سوم زمان حال است. یعنی هم اکنون که ساخت و تولید قطعات الکترونیکی به صورت گسترده در جهان انجام میشود. در این دوره توسعه فناوریهای جدید صورت گرفت مثل گوشیهای هوشمند و تبلتها. همین موضوع تقاضای جدیدی را بازار برای تولیدکنندگان ایجاد کرد. تا جایی که امروزه ما شاهد گسترش فروش اینترنتی قطعات الکترونیکی هستیم که یا از کانال شرکت و تولیدکنندههای اصلی به صورت مستقیم و یا از طریق واسطهگرایی که بین تولیدکننده و مصرف کننده هستند، صورت میگیرد.
از سال 2000 تا کنون تحولات زیادی در عرصه تولید قطعات الکترونیکی در جهان رخ داده. بعنوان مثال کاهش نیروی انسانی در برخی زمینهها را میتوان اشاره کرد. چرا که به کار گیری رباتها و دستگاههایی که در خط تولید وجود دارد باعث شده تا دخالت انسان در هنگام تولید کم شود
از طرفی تبلیغات در برخی برندها به قدری زیاد شده که در حال حاضر برخی از کمپانیها در جهان به غولهای تجاری تبدیل شدهاند و از طرفی با کیفیت بالایی که دارند اعتماد عموم را نسبت به خود جلب کردهاند.
برای کسب اطلاعات بیشتر:
تاریخچه تولید، ساخت و گسترس قطعات الکترونیکی را مطالعه فرمایید
تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی
سازندگان قطعات الکترونیکی محصولات متنوعی را طراحی و تولید میکنند که در ساخت آنها از تکنولوژی روز استفاده میشود تا با کیفیتترین محصول را چه از نظر عملکرد و چه از نظر عمر طولانی مدت به مشتریان خود ارایه دهند.
تولیدکنندگان قطعه طیف وسیعی از خدمات را ارایه میدهند بعنوان مثال از اطلاعات مربوط به فناوری جدید گرفته تا همکاری با خرده فروشان، بازهایی از فعالیت این مجموعهها است. در ادامه به معرفی 15 سازنده برتر قطعات الکترونیکی در جهان میپردازیم:
1- شرکت Intel Corporation

شرکت اینتل بعنوان یکی از تولیدکنندگان پیشرو در صنعت ریز پردازندهها است. البته در کنار آن اقلامی مثل مادربرد، پردازنده و تراشههای حافظه را نیز تولید میکند. از سال 1968 این شرکت شروع به فعالیت کرد که با گذشت 40 سال هنوز هم بعنوان بزرگترین ارایه دهنده محصولات نیمه هادی در جهان است.
بیشتر بخوانید:
میکروکنترلر چیست؟
کمپانی اینتل حدود 100.000 کارمند در ایالات متحده دارد که با این نفرات گردش مالی بالایی نیز دارد چیزی بیش از 43 میلیارد دلار. فعالیت این کشور تنها در آمریکا نیست، بلکه در کشورهای دیگری مثل مالزی، چین، کانادا، برزیل و … فعالیت دارد. کلیات فعالیت این کمپانی بزرگ تولید قطعات الکترونیکی مبتنی بر حافظه فلش است. از دیگر محصولات شرکت اینتل میتوان به تلفنهای همراه، دوربین دیجیتال، پخش کننده MP3 و حتی توسعه برخی از محصولات خود با نرمافزارهای تشخیص صدا اشاره کرد. علاوه بر این مراکزی که مربوط به تحقیق و توسعه است در سراسر جهان تاسیس کردهاند تا به روی جدیدترین فناوریهای تمرکز داشته باشند و آنها را روی محصولات خود به کار گیرند.
2- شرکت ISOTECH

Information Storage Technology شرکتی بزرگ در زمینه تولید قطعات الکترونیکی که در سال 1990 فعالیت خود را آغاز کرد. از جمله این اقلام میتوان به خازن، مقاومت و مدارهای مجتمع اشاره کرد. محصولات تولیدی شرکت ISOTECH نه تنها در زمینه برق و الکتریک، بلکه در مخابرات و صنعت کامپیوتر به وفور استفاده میشود. دفتر مرکزی آن در تایوان است اما در استرالیا و انگلیس نیز دارای شعبه میباشد.
3- شرکت ISSI

Integrated Silicon Solution Inc در سال 2002 تاسیس شد و بعنوان یک ارایه دهنده بزرگ در صنعت هوا و فضا فعالیتهای چشمگیری را ارایه میکند. ISSI دارای دو کارخانه بزرگ در کشورهای چین و ویتنام است که هرکدام بیش از 2000 نفر پرسنل دارند. فعالیت این شرکت تنها به بخش هوا و فضا ختم نمیشود، بلکه در صنعت نظامی محصولات با کیفیتی را نیز ارایه میکنند.
شرکتهای بزرگی همچون Boeing، Airbus و Lufthansa از معروفترین مشتریان این شرکت هستند. از اصلیترین محصولات تولیدی کمپانی ISSI تراشههای مدار مجتمع است که کیفیت قابل اطمینانی دارند. این تراشهها برای سیستمهای شبکه و کامپیوتری، فناوری پزشکی و ارتباطات ماهوارهایی به کار میرود.
4- شرکت Rayming

شرکت Rayming بعنوان ارایه دهنده خدمات و فعال در زمینه تولید قطعات الکترونیکی میباشد. این شرکت بیش از 15 سال است که در حال فعالیت میباشد و در حال حاضر 6 شعبه در چین دارد. البته در دیگر کشورهای بزرگ صنتی مثل تایوان، آمریکا و ژاپن دفاتر فعال دارد. دفتر مرکزی شرکت رایمینگ در شهر گوانگژو واقع شده.
مقاومت، خازن، مدارهای مجتمع و انواع کانکتور از اصلیترین محصولات تولیدی این شرکت به حساب میآیند. علاوه بر این طراحی PCB و مونتاژ نهایی برد نیز از فعالیتهای عمده این شرکت بزرگ است.
5- شرکت Silicon Laboratories

در سال 1997 میلادی فعالیت این مجموعه در زمینه طراحی و ساخت مدارهای مجتمع و سیگنال مختلط با کارایی، آغاز شد. در حال حاضر در کشورهای هند، ایالات متحده، چین، تایوان، انگلیس، کره و اسراییل دفاتر فعال دارد.
شرکت سیلیکون با داشتن مراکز فعال در زمینه تحقیق و توسعه فعالیتهای گستردهایی در رابطه با محصولات بیسیم و RF ارایه میدهد.
6- شرکت Samsung Semiconductor

در ایران نام برند سامسونگ سالیان طولانی است که شناخته شده و مورد قبول است. سامسونگ از شرکتهای بزرگ و پیشرو در تولید محصولات نیمه هادی است. محصولاتی که مربوط به حافظه (مموری) دستگاه و مدارهای مجتمع است تنها بخشی از فعالیتهای این کمپانی بزرگ است. البته که در ایران ما بعنوان یکی از غولهای بزرگ تولیدکننده موبایل و لوازم خانگی آنرا میشناسیم.
در سال 1969 در کره جنوبی فعالیت شرکت سامسونگ شروع شد. امروزه با گسترش و شناخته شدن این برند کارخانه آن در ایالات متحده نیز فعال است. علاوه بر این در کشورهای تایوان، چین و ژاپن دفاتری جهت انجام پروژههای تحقیق و توسعه خود ساخته.
7- شرکت Qualcomm

شرکت Qualcomm بعنوان یکی از پیشروان در صنعت مخابراتی و دیجیتال در ایالت متحده فعالیت دارد و از بزرگترین تولید کنندگان تراشههای مخابراتی در جهان شناخته میشود. شرکت کوالکام با گسترش فعالیت خود توانسته 30 دفتر در سراسر جهان از جمله کشورهایی مثل چین، هند، اروپا و … دایر کند. از تراشههای تولیدی این کارخانه در انواع سیستمهای ارتباطی بیسیم همچون تلفن همراه و دستگاههای رسانهایی که قابلیت حمل دارند استفاده میشود.
8- شرکت Sky Hynix Inc

تاریخچه شرکت Sky Hynix به سالهای دور میرسد. تولیدات عمده این شرکت در زمینه محصولات نیمه هادی مختلف از جمله تلفنهای همراه و سیستمهای کامپیوتری میباشد. دفاتر مرکزی این کمپانی بزرگ در کره جنوبی و تایوان است. که هریک بیش از 3000 کارمند مشغول به کار دارند.
9- شرکت Toshiba Corporation

توشیبا همانند سامسونگ یکی از برندهای شناخته شده در بازار ایران است. در سال 1875 در کشور ژاپن کارخانه آن تاسیس شد و در حال حاضر در بیش از 60 کشور دفاتر فعال خود را دایر کرده. زمانی که مخابرات برای اولین بار شروع به تولید تجهیزات تلفن کرد، شرکت توشیبا محصولات تولیدی خود را روانه بازار کرد. گسترش این شرکت در این سالها به قدری بوده که امروزه با داشتن 20.000 کارمند و کارگر به یکی از ابر قدرتهای تکنولوژی تبدیل شده.
10- شرکت Texas Instruments Inc

یکی از ارایه دهندگان پیشرو در محصولات نیمه هادی و فعال در تولید قطعات الکترونیکی شرکت TI است. فعالیت شرکت TI نه تنها در تجارت الکترونیک بوده بلکه در بخشهای جانبی مثل پروژههای تحقیق و توسعه فعالیت دارد. در حال حاضر TI دارای 100 دفتر فعال در بیش از 38 کشور جهان است که اکثر آنها در ایالات متحده و ژاپن واقع شدهاند.
محصولات اصلی شرکت TI شامل انواع IC، تراشههای فرستنده و گیرنده RF است. که بیشترین کاربری این قطعات در دوربینهای دیجیتال، لپ تاپ و موبایل است.
11- شرکت Broadcom Inc

کمپانی Broadcom از سال 1965 دفاتر خود را در ایالات متحده دایر کرد و در چند سال اخیر با گسترش آن توانست محصولات خود را به جهان معرفی کند. از جمله محصولات تولیدی این مجموعه به محصولاتی که بعنوان پردازشگر هستند و وایمکسها میتوان اشاره کرد که همانند دیگر قطعات الکترونیکی در تجهیزات پر کاربرد مثل ست تاپ باکسها و تجهیزات بیسیم قابل استفاده میباشند
12- شرکت Lenovo Group

برند لنوو نامی آشنا در جهان و البته کشورمان است که تجهیزاتی مثل لپتاپ، پاور بانک، هدست و … فعال است. در سراسر جهان شعبات و دفاتر فعالی دارند و در بیشتر فروشگاههای لوازم الکتریکی از محصولات تولیدی برند لنوو موجود است.
کمپانی لنوو در سال 1984 در چین آغاز به فعالیت کرد. ابتدا یک استارتآپ کوچک بود و کمکم با گسترش فعالیت خود توانست در 70 کشور جهان نمایندگی فعال دایر کند. تعداد افراد مشغول به کار در این شرکت 40.000 کارمند است که در بخشهای مختلف تولید، تامین قطعات، فروش، بازرگانی و … مشغول به کار هستند.
13- شرکت Micron Technology Inc

در سال 1978 در ایالت آیداهو آمریکا کمپانی میکرون تکنولوژی با هدف فعالیت در تولید دستگاههای نیمه هادی، انواع حافظه(فلش) و محصولات DRAM آغاز به فعالیت کرد. این شرکت بعنوان یک سرمایه گذار در دو شرکت بزرگ Elbit System Ltd اسرائیل و IM Flash Technology Inc در آمریکا، شناخته میشود.
14- شرکت TE Connectivity

شرکت TE با داشتن 5300 پرسنل تا کنون جزوه موفقترین شرکتها در زمینه تولید قطعات الکترونیکی است. ای کمپانی با تولید طیف گستردهایی از محصولات الکتریکی توانسته جزوه بهترین و معروفترین برندهای جهانی در صنعت الکتریک به حساب آید.
15- شرکت CFM International

شرکت CFM از تولیدکنندگان موتورهای جت تجاری بزرگ در جهان است که کاربری آنها در صنعت هوانوردی، نظامی و منطقهایی ضروری است. دفتر مرکزی CFM در ایالت کانکتیکات آمریکا واقع شده.
کلام پایانی
مسلما همه افراد و شرکتهای فعال در زمینه ساخت و مونتاژ بدنبال تامین و تولید قطعات الکترونیکی از بهترین برندها و شرکتها هستند. مجموعه ایران کامپو بعنوان یکی از فعالان در این زمینه توانسته تا بخشی از نیازهای کشورمان را در زمینه تجهیز این دسته از قطعات فراهم نماید. شما عزیزان میتوانید از طریق تماس با مجموعه ایران کامپو و دریافت مشاوره از کارشناسان مجموعه خریدی مطمئن و با کیفیت را داشته باشید.
افزودن دیدگاه