نرم افزار آلتیوم دیزاینر چیست؟ چرا بعنوان برترین نرم افزارهای طراحی برد معرفی شده؟ آلتیوم دیزاینر یکی از محبوبترین نرمافزارهای طراحی سطح بالا در دنیا است. این نرم افزار توسط Altium Limited توسعه یافت و بعد از آن وارد بازار شد. از جمله ویژگیهای نرم افزار آلتیوم دیزاینر پشتیبانی از یک ماژول شماتیک، ماژول PCB، مسیریاب خودکار، مسیریابیهای جفت دیفرانسیل، مدلسازی 3 بعدی و تنظیم طول مسیر را میتوان نام برد.
تمام ابزارهایی که برای طراحی برد لازم است در نرم افزار آلتیوم دیزاینر وجود دارد. طراحی شماتیک و طراحی HDL، شبیه سازی مدار، شبیه سازی مدار تجزیه و تحلیل، طراحی PCB، طراحی و توسعه سیستم تعبیه مبتنی بر FPGA از جمله ابزارهای لازم برای طراحی هستند که همگی در این نرم افزار تعریف شده. علاوه بر این فضای نرم افزار به گونهایی طراحی شده که نیاز گستردهایی از کاربر را برطرف میسازد.
محیط آلتیوم دیزاینر از 2 عنصر اصلی تشکیل شده است:
- قسمت اصلی آن ویرایش اسناد آلتیوم دیزاینر است
- پنلهای فضای کاری نرمافزار. تعدادی پنل به صورت پیش فرض در نرم افزار وجود دارد که تعدای از آنها در سمت چپ برنامه قرار دارند و برخی به صورت Pop- out در سمت راست در دسترس هستند. برخی نیز در نرم افزار به صورت شناور هستند و تعدادی نیز به صورت مخفی وجود دارند.
جهت آشنایی بیشتر با انواع نرم افزارهای طراحی PCB کلیک کنید
مزایای نرم افزار آلتیوم دیزاینر چیست
این نرم افزار یک برنامه با قابلیت تنظیم و اسکریپت است. یکی از مزایای کلیدی آلتیوم گنجاندن Draftsman است، یک ابزار ترسیم مکانیکی که به کاربر اجازه میدهد تا به صورت خودکار نقشهها و یادداشتهای PCB را تولید کند. علاوه بر این با قابلیت بصری که دارد میتواند در همان پنجرهایی که کاربر هست یک فرآیند بصری ایجاد کند و باعث ایجاد گردش کار و طرحبندی ساده گردد. داشتن افزونههای خودکار که باعث تسریع و آسان شدن طرحبندی میگردند از دیگر ویژگیهای این نرمافزار است.
موتور تجسم سه بعدی
قدرت تجسم 3 بعدی در تمام نرم افزارهای طراحی برد دیده نمیشود اما در این نرم افزار کاربر به راحتی میتواند دید واقعی از برد مدار داشته باشد. علاوه بر تنظیمات سه بعدی کاربر میتواند تنظیمات دو بعدی از PCB خود را به راحتی مشاهده نماید.
جست و جو قوانین طراحی
در نرم افزار آلتیوم یک ابزار بسیار قدرتمند وجود دارد بنام Design Rule Checker یا DRC که به بررسی و طراحی مداری که هر گونه قوانین الکتریکی را نقض میکند کمک میکند. سیستم DRC به صورت خودکار هرگونه تخلف را بررسی میکند و مکان آنرا نشان میدهد. پس به راحتی میتوان قبل از ایجاد شدن یک نقص در برد آنرا برطرف کرد.
کتابخانه یکپارچه
مدیریت یکپارچه کتابخانه طراحی PCB تجریه لذت بخش برای کاربران آلتیوم دیزاینر است. این کتابخانه یک نقطه تماس برای مدیریت پروژه خارجی و کنترل نسخه است.
طراحی برد چند لایه با التیوم دیزاینر
کار کردن به روی بردهای چند لایه نسبت به یک لایه دشوارتر و نیازمند دقت بالاتری است. کار به روی لایههای برد و سلسله مراتبی که دارد از طریق نرم افزار آلتیوم دیزاینر بسیار سریعتر و راحتتر صورت میگیرد.
رابط ابزار متمرکز
آلتیوم دیزاینر دارای رابط کاربری است که انتخاب ابزار، ایجاد قسمت و ویرایش را برای کاربران آسان میکند.
دورکاری
این نرم افزار یک پلتفرم متن باز است که برای هر شخص در هر جای دنیا در دسترس است. حتی برای افرادی که به صورت تیمی کار میکنند، دسترسیها به صورت آسان برای افراد فراهم است. یکسری سیستم ویرایشی مبتنی بر حالت ابری نرم افزار یا Altium’s Cloud وجود دارد که باعث کاهش تاخیر میشوند.
تبدیل آسان به طراحی
آلتیوم قدرت سادهسازی طرحهای پیچیده و پیشرفته را دارد آن هم در لایههای منطقیتر با سایزهای کوچک. حتی کاربر میتواند با این لایهها به راحتی کار کند. در کنار این ابزار تبدیل ابزار طراحی سلسه مراتبی وجود دارد که به کاربر کمک میکند طرحهای چند کاناله را به واحدهای طراحی گام به گام تبدیل سازد.
محیط طراحی یکپارچه
کاربر در محیط آلتیوم دیزاین میتواند به راحتی دسترسی سریع و آسان به طراحی بردهای مدار چاپی انعطافپذیر داشته باشد.
معایب نرم افزار آلتیوم دیزاینر چیست
در کنار تمامیه مزایا و ویژگیهای چشمگیری که این نرم افزار دارد تعدادی معایب دارد که کاربر با در نظر گرفتن نوع پروژه خود باید نرم افزار را انتخاب کند
- این نرم افزار دارای محدودیتهایی است که طراحی مسیریابی را دچار مشکل میکند.
- آلتیوم جزوه نرم افزارهای گران قیمت است. گرانترین EDA است (روش تجزیه و تحلیل آماری)
- از نظر حجم برنامه، این نرم افزار جزوه سنگینترین برنامه ها است که کاملا نامناسب استارت آپها است
- در تنظیمات این نرم افزار چندین هشدار خاص وجود دارد
چه کسانی میتوانند از نرم افزار استفاده کنند ؟
اگر پروژه طراحی و ساخت PCB شما پیچیده و پیشرفته است انتخاب نرم افزار آلتیوم یک عمل هوشمندانه است. چون این نرم افزار با ابزارها و قابلیتهای پیچیدهایی که دارد میتواند سختترین طرحها را تجزیه و خلق نماید.
هزینه Altium Designer چقدر است ؟
ارایه این نرم افزار به 2 صورت انجام میشود. در یک مدل کاربر میتواند به صورت دائمی مجوز استفاده از آن را داشته باشد و در نوع دوم کاربر به صورت موقت و بر اساس بازه زمانی و نیازی که دارد میتواند از برنامه استفاده کند. انتخاب این 2 نوع مجوز کاربری دارای هزینه متفاوتی است که تعیین کننده نهایی قیمت میباشد.
مجوز دائمی
خرید مجوز دائمی این نرم افزار چیزی حدود 10.000 دلار است که کاربر برای همیشه میتواند از امکانات نرم افزار استفاده کند. با پرداخت این مبلغ دیگر نیازی نیست که به صورت سالانه کاربری خود را تمدید کنید. اما اگر بخواهید جدیدترین به روز رسانیها را داشته باشید باید به صورت جداگانه مبلغی بعنوان هزینه اشتراک پرداخت کنید. هزینه اشتراک سالانه نرم افزار آلتیوم دیزاین چیزی حدود 1900 دلار است. البته میتوانید بدون خرید اشتراک به صورت دائمی کاربر نرم افزار باشید اما در صورت تهیه آن به مدت 15 روز یک دوره آزمایی رایگان دریافت خواهید کرد.
مجوز موقت
مجوز موقت یا مبتنی بر زمان آلتیوم دیزاین با پرداخت ماهانه 325 دلار خریداری میگردد. البته امکان خرید سالانه این مجوز وجود دارد. همانند مجوز دائمی در این نوع خرید هم دوره آزمایشی 15 روزه رایگان به کاربر ارایه میگردد. خرید مجوز موقت برای طراحانی مناسب است که میدانند تکمیل پروژه آنها در جه بازه زمانی صورت میگیرد.
مقایسه بین Altium و Eagle
- هر دو این نرم افزار برای طراحی بردهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. طراحان حرفهایی در حین انجام پروژه با ادغام این دو نرم افزرا با یکدیگر روند پروژه خود را تکمیل میکنند. آلتیوم پلتفرمهای پیشرفته زیادی دارد و به کاربر اجازه میدهد تا با دسترسی به نسخههای قبلی طراحی خود تغییرات لازم را در پشت لایههای برد حفظ و بررسی نمایند.
- نرم افزار ایگل به کاربر دسترسی میدهد تا خلاقیت و رویکرد خود را تبدیل به واقعیت کند. چیدمان ابزارهای Eagle به صورت پیشرفته و و دارای ویرایشگر شماتیک است. علاوه بر این گردشهای کاری مختلفی مثل طرحهای الکترونیکی یکپارچه، تبدیل MCAD به ECAD و … را انجام میدهد.
- در مقایسه آلتیوم و ایگل، آلتیوم از چک کنندههای قوانین طراحی DRC و رابطهای طراحی قابل اعتمادتری برخوردار است. علاوه بر این آلتیوم دارای ویژگیهای پیشرفتهتری مثل پردازش دیجیتال با سرعت بالاتر است. از نظر همکاری تیمی که در پروژخ صورت میگیرد ایگل گزینه مناسبتری است مخصوصا در پروژههای مبتنی بر سختافزار.
- با توجه به قیمت گذاریهایی که صورت گرفته آلتیوم از ایگل گرانتر است. پس اگر بحث هزینه در انجام پروژه مطرح است ایگل گزینه مناسبتری است. نرم افزار ایگل نسخه رایگان خود را نیز روانه بازار کرده که البته دارای محدودیتهای کمتری است. علاوه بر این کتابخانه ایگل دارای پیچیدگی است که ممکن است کار را برای کاربر کمی دشوار سازد.
با توجه به مقایسه این سوال برای کاربر ایجاد میشود که کدام نرم افزار مناسب طراحی برد است؟ همانطور که اشاره کردیم هرکدام از این نرمافزارها دارای ویژگی منحصر به فرد خود هستند. شما حین انتخاب برای خرید یا کار کردن با این برنامهها باید 2 موضوع را در نظر بگیرید: 1- قیمت 2- الزامات کاربری.
بسته به میزان بودجهایی که برای پروژه تعیین شده و ابزار و نیازهایی که شما از پروژه دارید مشخص میکنید که کدام نرم افزار گزینه نهایی و مناسبتری است. اگر از نظر اقتصادی بحث بودجه در پروژه مطرح نبود استفاده از آلتیوم گزینه مناسبتری است.
جهت تکمیل آنلاین فرم ثبت سفارش طراحی برد مدار چاپی کلیک کنید
کلام پایانی
در مقاله سعی کردیم به صورت کلی شما را با موضوع “نرم افزار آلتیوم دیزاینر چیست؟” آشنا سازیم که اگر بدنیال کسب اطلاعات قبل از انجام پروژه خود با این نرمافزار بودید دیدگاه کلی نسبت به آن را داشته باشید. اگر فرصت و هزینه کافی برای خرید نرم افزارهای طراحی برد را ندارید بهتر است از شرکتهای تولید کننده بردهای مدارچاپی جهت پیشبرد پروژه خود کمک بگیرید تا دیگر درگیر خرید نرم افزار، هزینه طراحی و تولید نشوید. مجموعه ایران کامپو با سالها فعالیت در زمینه تولید، طراحی و مونتاژ برد PCB میتواند در بازه زمانی کوتاه شما را در تکمیل پروژه نهایی خود همراهی کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش و فنی مجموعه در تماس باشید.
افزودن دیدگاه