در این مقاله به موضوع ” کانکتور TNC چیست؟ و چه کاربردی دارد؟” میپردازیم. کانکتورهای TNC زیر مجموعهایی از کانکتورهای RF هستند که در ظاهر شبیه به کانکتورهای BNC میباشند با این تفاوت که به جای داشتن یک اتصال سر نیزهایی دارای اتصال پیچی است. بیشترین کاربری این محصول در پروژههایی با مقاومت زیاد نسبت به لرزش و فرکانسهای بالا است چون بیشترین بازتاب عملکرد را در این شرایط از خود به نمایش میگذارند.
جهت کسب اطلاعات تکمیلی درباره عملکرد کانکتور BNC کلیک کنید.

عملکرد کانکتور TNC
طبق تجربیات و پروژههای انجام شده، به نظر میرسد که کانکتور BNC بهتر از TNC است. اما جهت غلبه بر یکی از کاستیهای BNC که آن هم تغییر در مقاومت و اتصال بخش بیرونی در ارتعاشات و ایجاد نویز است، این قطعه تولید شده. حتما برای شما این سوال پیش آمده که در TNC این نقص به چه صورت برطرف شده؟ باید بدانید که کانکتور TNC با داشتن یک چینش رزوهای یا یک پیچ بسیار محکمتر برای قسمت بیرونی خود بر این مشکل غلبه کرده. همچنین بهتر است بدانید که نام این کانکتور از همین آرایش رزوهایی برگرفته شده است Threaded Neill Conceman.
کانکتور TNC چیست، یک نسخه رزوهایی از BNC است و دارای ویژگیهای بسیار یکسانی هستند. بازه عملکرد فرکانسی این رابط 11 گیگاهرتز است البته که برخی از مدلهایی آن نیز تا 18 گیگاهرتز نبیز میتوانند عمل کنند. در صورتی که خرید خود را تامین کنندگان مطمئن انجام دهید ممکن است با قیمت کمی بالاتر خرید را انجام دهید اما عملکرد مفید آنرا نسبت به نمونههای ارزانتر به خوبی مشاهده خواهید کرد.
مشخصات اولیه TNC کانکتور
پارامتر | مشخصات |
نوع کابل | کواکسیال |
ایمنی | قلاویز |
محدوده فرکانس | 0 تا 11 گیگاهرتز |
قطر (نری) | 0.590 اینچ یا 15.0 میلیمتر |
قطر (مادگی) | 0.378 اینچ یا 9.6 میلیمتر |
شیار داخل پیچ و مهره | 7/16-28 UNEF |
انواع کانکتور TNC
فرمت کانکتورهای TNC در دو نوع نری و مدگی وجود دارند و بر همین اساس به دو زیر مجموعه نرمال و قطبیت معکوس یا RP نیز دستهبندی میشوند. کانکتورهای TNC با قطبیت معکوس و استاندارد نوعی سیستم کلید زنی است که به صورت عکس عمل میکند.
برای تعیین قطبیت کانکتور چندین اقدام را باید انجام داد. اول اینکه مشخص شود جنسیت کانکتور از نوع نری است یا مادگی. با کمی دقت در ظاهر کانکتور میتوان به این موضوع پی برد. کانکتورهای نر دارای رزوه داخلی و مادگی دارای رزوه خارجی هستند.
قدم دوم برای تعیین قطبیت بررسی پین است. کانکتور قطبیت معکوس دارای پایه مخالف با کانکتور استاندارد است یعنی نوع نر RP-TNC دارای یک پین مادگی است و نوع ماده RP-TNC دارای یک پین نر است.
کانکتورهای دارای قطبیت معکوس با کانکتورهای استاندارد جفت نمیشوند. کانکتورهای قطبیت معکوس در دو نوع 50 و 75 اهم موجود میباشند. شرکت آمفنول این کار را با قرار دادن کنتاکتهای ماده در شاخهها و کنتاکتهای نر در جک انجام داده است. برخی از تولیدکنندگان ممکن است از رزوه معکوس برای کلید زدن قطبیت معکوس استفاده کنند.
کانکتورهای نری برای جفت شدن با کابلهای کواکسیال طراحی شدهاند به طوری که تمام قطعات داخلی کانکتور با داخل کابل سازگاری دارند. اما باید در نظر داشت که هنگام استفاده از کابل کواکسیال، نوع TNC مشخص گردد. مثلا منطقه جغرافیایی یکی از عوامل مهمی است که باید هنگام تشخیص نوع TNC در نظر گرفت.

نحوه اتصال
نحوه اتصال کانکتورهای TNC به 4 روش زیر است:
- Panel
- PCB
- Flange-4Holes
- Bulkhead
کاربرد کانکتور TNC
همانطور که در بالا اشاره کردیم کانکتور TNC چیست نسخه رزوهای کانکتور BNC است که قابلیت کارکرد در فرکانسهای بالا و محیطهای سخت را دارند. کاربری مهم ین قطعه را میتوان در:
- اتصالات آنتنها به صورت گسترده مشاهده کرد
- صنایع دفاعی و هوایی
- ارتباطات و انتقال داده
- تجهیزات تست و ابزار تبدیل
کاربرد RP-TNC
- صنعت موبایل
- اویونیک (جزء اصلی هواپیما و بالگرد)
- واحدهای پایه بیسیم
- محصولات بیسیم مصرفی
- ارتباطات نظامی
برخی از شرکتهای معروف مثل Belkin از RP-TNC در روترها استفاده میکنند. علت آن هم بخاطر مقاومت بالای این قطعه در لرزشهای بالا بدون خطر قطعی است. حتی در محیطهایی که نوسانات بالا و یا درای رطوبت نیز هستند این قطعه کارایی خود را دارد.

افزودن دیدگاه